Auto Huren Naar Buitenland Rijden  thumbnail

Auto Huren Naar Buitenland Rijden

Published Feb 02, 23
8 min read

7 Persoons Auto Huren

Gelukkig maar! Ik moest even schrikken toen ik deze brief in de bus kreeg! Gelukkig maar dat ik goed verzekerd was. Als je niet meteen de duurste verzekering neemt bij een auto, dan zit er vaak ook een ‘eigen risico’ aan vast - auto huren bordeaux airport. Dit betekent dat je bij ieder ongeval of schrammetje -ongeacht de schade- altijd zelf een bepaald bedrag moet neertellen.

Áls er dan schade is aan de huurauto, dan hoef je zelf helemaal niets meer te betalen. Persoonlijk kies ik altijd voor een verzekering bij autohuur zonder eigen risico. Een schrammetje gebeurt immers sneller dan je denkt en meestal komt de verzekering met eigen risico pas tussen vanaf schade die hoger is dan €200… Dan heb je met andere woorden wel een verzekering, maar dan komt die niet tussen omdat de schade nog te klein is.

Als je maar een auto gaat huren voor één dag, dan kan je de gok wagen om een verzekering met eigen risico te nemen. Als er iets mis gaat, dan ben je helaas wel de klos…Omdat een huurauto verzekering zonder eigen risico meestal amper €5 extra kost dan de verzekering met eigen risico, zou ik dan ook aanraden om gewoon de duurdere variant te kiezen - auto huren bordeaux airport.

Zij bieden alleen zogenaamde all-in huurauto’s aan. auto huren bordeaux airport. Dit wil zeggen dat álle schade door hen vergoed wordt en dat je geen enkele euro eigen risico hebt. Bovendien zijn zij ook al enkele keren uitgeroepen tot beste autoverhuurbedrijf van de Benelux. Je mag er dus zeker van zijn dat alles goed voor je wordt geregeld.

Bij sommige kredietkaarten heb je ook automatisch een verzekering voor je huurauto. Echter is het belangrijk om weten dat dit meestal gewoon een aanvulling is op een verzekering die je bij de autoverhuurder afsluit. Mastercard heeft de meeste opties voor deze extra verzekering bij je huurauto. Zo krijg je een volledige dekking van de franchise bij een KBC Mastercard platinum, KBC Mastercard platinum flex, CBC Mastercard Platinum en een Belfius Mastercard Platinum.De goedkoopste kost je €50 per jaar en de duurste (met de meeste dekking) kost meer dan €200 per jaar… Bovendien staat er ook een limiet op de schade. Die loopt van €1000 per kalenderjaar, tot €10. 000. Slechts enkele kredietkaarten bieden ook een (extra) verzekering aan bij je huurauto.

Auto Huren Bonaire

Zij willen namelijk een als er iets van schade berokkend zou worden aan de wagen. Hoeveel deze waarborg is, hangt ook af van bedrijf tot bedrijf. Dit kan variëren van bijvoorbeeld 300 euro tot 1200 euro. Vergeet hoe dan ook je bank niet te contacteren om de . Het is ook mogelijk een en bijgevolg .Spijtig genoeg kan je maar op erg weinig plaatsen een auto huren zonder borg. Dit hangt er uiteraard van af . Meestal is dat in de en dan kan het verschillen naargelang de grootte en bekendheid van het bedrijf. Grote autoverhuurbedrijven zoals Alamo, Budget en Sixt hebben (bijna) altijd een , dus je moet bij aankomst gewoon de pijltjes volgen naar ‘Car rental’ en dan zie je daar de balie van het door jou gekozen bedrijf.

Geef bij het boeken van je huurauto jouw door zodat het bedrijf kan zien als er zou zijn (bestelwagen huren). Het kan gebeuren dat wanneer je jouw auto pas enkele uren later kan oppikken, deze ondertussen weer verhuurd is en je moet bijbetalen voor een groter model. Reken ook als je nog op je bagage moet wachten en de shuttlebus naar het kantoor van je huurautobedrijf moet nemen.Een aantal kantoren sluiten bijvoorbeeld na acht uur ’s avonds, maar voor een extra bedrag kan het mogelijk zijn je huurauto buiten de normale tijdstippen op te pikken. Ten slotte is het essentieel dat je zowel je , of en je kunt voorleggen, allen (en chauffeur) van de auto - auto huren bordeaux airport. Let op dat je in sommige landen (buiten Europa) een moet kunnen voorleggen.

Dit kan je aanvragen bij je gemeente en kost tussen 16 en 25 euro. Vergeet niet dat je hiervoor ook een pasfoto nodig hebt (campervan). Let wel op dat dit geen vervanging is van je rijbewijs, maar slechts een aanvulling. Je moet bij ieder autoverhuurbedrijf dan ook beide rijbewijzen kunnen voorleggen.

Ben je een internationaal rijbewijs vergeten aanvragen of ben je het verloren (ik spreek uit ervaring!), blijf dan vooral rustig. In de meeste landen volstaat immers ook een beëdigde vertaling van je rijbewijs. Tegenwoordig kan je dit snel en eenvoudig online aanvragen. Vergeet niet alle benodigde documenten mee te nemen! Allereerst kan ik je niet genoeg op het hart Duid op het formulier elke reeds aan, hoe onbenullig het ook moge lijken.

Tijdelijk Auto Huren

Neem ook van de reeds aanwezige schade zodat je hebt. Als je zelf schade veroorzaakt aan je huurauto, moet je eerst beoordelen hoe ernstig deze is. Uiteraard moet je voor een klein krasje niet meteen bellen naar het autoverhuurbedrijf, maar bij een kan het geen kwaad om dit al even te . auto huren bordeaux airport.

Als je bijvoorbeeld bij Sunny Cars of Tui Cars een huurauto boekt, zit all-in verzekering standaard inbegrepen. Als er een krasje op het voertuig is, zal jij hiervoor niet moeten opdraaien. Hoe dan ook, meestal staan de . Hoeveel je uiteindelijk zal moeten opleggen, hangt af van hoe ernstig de schade is. auto huren bordeaux airport.

Helaas brengt dit systeem ook heel wat met zich mee - auto huren bordeaux airport. Zoals ik al eerder aanhaalde vind je genoeg verhalen van mensen die worden voor een krasje dat ze zeker niet hebben autoverhuurbedrijven te boeken en goed de op internet te lezen., zelfs al kost een huurauto je bijvoorbeeld maar 60 euro voor een week.

Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik al héél vaak voor de goedkoopste huurauto ging en nog nooit extra ben aangerekend dan het schadebedrag dat op voorhand was afgesproken. Wat me wel opviel, is dat ze vaak heel hoge bedragen aanrekenden voor niet zo veel schade. Gelukkig maar dat ik telkens een volledige verzekering had afgesloten! Moest je toch worden voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, dan meteen het waarmee je de huurauto hebt geboekt.

Het Europees Centrum voor de Consument kan je ook altijd helpen. Helaas heb ik ook al meer dan één keer een ongelukje gehad… Deze schrammen kostten me €300 - auto huren bordeaux airport. Gelukkig maar dat ik een verzekering had! In het jammerlijke geval dat je een ongeval meemaakt, doe je net zoals je met je eigen wagen zou doen.

Je ook meteen het . Zoals ik hierboven al zei zal je , dus bij de minste twijfel over je eigen kwaliteiten (en ook uiteraard van de chauffeurs op je vakantiebestemming) boek je dus best een huurauto met verzekering. Ik heb het zelf jammer genoeg al meegemaakt dat ik een paar weken na mijn thuiskomst plots een brief in de bus kreeg van het autoverhuurbedrijf.

Budget Auto Huren

In dat geval rekent het autoverhuurbedrijf ook nog eens een aan (soms zelfs 150 euro!), deze staat ook op voorhand vermeld in je huurcontract. Je kan deze kost trouwens ook soms op voorhand afkopen. en want weet dat je in het geval van een boete met je huurauto vaak dubbel moet betalen! Ik had duidelijk niet zo veel geluk in Nieuw-Zeeland! Gelukkig kostte deze boete mij maar NZ$30 (€18).

Let wel op dat jouw zijn - auto huren bordeaux airport (campervan). Als je deze verzekering niet hebt, zal je zelf voor de kosten moeten opdraaien. In sommige gevallen kan het zijn dat jouw persoonlijke autoverzekering (als je zelf een auto hebt) mee opdraait voor de kosten, maar dan zal je premie uiteraard stijgen. allereerst zodat je in alle rust samen met een werknemer van het autoverhuurbedrijf de auto kunt .Als je een hebt, kan het zijn dat er niemand aanwezig is en dat je de autosleutels in een postbus of dergelijke moet achterlaten. Neem in dit geval van de huurwagen zodat het duidelijk is dat je deze niet hebt beschadigd. Tenzij je g hebt (zoals bij bijvoorbeeld Sunny Cars en Tui Cars), dan is dit niet per se noodzakelijk.

Vergeet niet te tanken bij een vol-vol regeling! Een vraag die vaak voorkomt is: ‘?’ Heel wat verhuurbedrijven hanteren een om een auto te huren, die meestal op 25 jaar ligt (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten) - auto huren bordeaux airport. Je kan ook vaak bij hen een auto huren als je jonger dan 25 jaar bent, maar dan wordt wel vaak een toeslag aangerekend.

Je moet echter rekenen op een om met een huurauto te mogen rijden. In sommige landen is het ook noodzakelijk dat je al . Ook belangrijk om weten is dat er in een aantal landen een geldt. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar of dit van toepassing is op jouw vakantiebestemming.

Als je heel wat afstanden moet afleggen, kan het heel handig zijn om een extra bestuurder bij je huurauto te boeken zodat je geregeld kunt en dus (auto huren bordeaux airport). Je bent immers veel sneller geneigd een ongeluk te veroorzaken wanneer je moe bent. Meestal is er één hoofdchauffeur voor de huurauto en moet je voor een extra chauffeur.

Latest Posts

Kinesist Dessel

Published Jun 20, 24
7 min read

Kristien Wouters Kinesist

Published Jun 18, 24
8 min read